Rebula
Belo | Rdeče | Rose
Rebula

Rebula

2015201620172018


Alkohol: 13 vol %
Skupne kisline: 5,34 g/l
Sorta: 100 % Rebula
Vrsta vina: belo, suho
Letnik: 2016


Starost vinograda: več kot 15 let


Lega vinograda: vzhodno pobočje zgornjega dela Brd


Vinograd: terase, gostota trt 4000 trsov/ha, enojni guyot


Zemlja: briška opoka (eocenski fliš)


Pridelava: ekološki prijemi negovanja trte in vina

Trgatev: ročna trgatev, druga polovica septembra

Vinifikacija: po stiskanju grozdja je bil mošt v cisterni iz nerjavečega jekla ohlajen na 8 °C. Po 1 dnevu je bil mošt pretočen in fermentacija se je pričela pri nadzorovani temperaturi 15 °C. Pretočeno po fermentaciji


Zorenje vina: zorenje na finih drožeh do januarja, filtracija in stekleničenje


Polnitev: steklenice 0,75 l, kartonu 6 steklenic, naravni plutovinasti zamašek


Opis vina: Vino slamnato rumene barve z zelenkastimi odtenki. Cvetica izrazito večplastna, kompleksna. Izjemnost letnika in spoštovanje principov ekološkega vinogradništva ter kletarjenja prihaja do izraza v cvetno-sadnih notah, med katere se prepleta zaznavanje kruhove skorje. V ustih je polna, bogata, sveža in zrela, istočasno sramežljiva in spogledljiva. Kot ženska, ki se zaveda svojih čarov, igra na najboljše, kar premore: harmonijo. Nežna mineralna nota daje vinu prijetno slanost in ga povzdigne v vlogo izjemnega aperitiva.


Vinarjev namig: Rebulo Erzetič priporočamo predvsem k cvrti zelenjavi (tempuri), zelenjavnim mineštram, rižotam in testeninam, morskim sadežem, skutnim kipnikom, sladkovodnim in morskim ribam, pa tudi k obaram, piščancu na žaru, nežnim sirom in k številnim drugim jedem, ki jim prija druženje z rebulino svežino. Idealna servirna temperatura je 8 – 10 °C.


PDF


VPRAŠAJTE NAS