Rebula
Belo | Rdeče | Rose
Rebula

Rebula

2015201620172018


Alkohol: 12,5 vol %
Skupne kisline: 5,44 g/l
Sorta: 100 % Rebula
Vrsta vina: belo, suho
Letnik: 2017


Starost vinograda: več kot 15 let


Lega vinograda: vzhodno pobočje zgornjega dela Brd


Vinograd: terase, gostota trt 4000 trsov/ha, enojni guyot


Zemlja: briška opoka (eocenski fliš)


Pridelava: ekološki prijemi negovanja trte in vina

Trgatev: ročna trgatev, druga polovica septembra

Vinifikacija: po stiskanju grozdja je bil mošt v cisterni iz nerjavečega jekla ohlajen na 8 °C. Po 1 dnevu je bil mošt pretočen in fermentacija se je pričela pri nadzorovani temperaturi 15 °C. Pretočeno po fermentaciji


Zorenje vina: zorenje na finih drožeh do januarja, filtracija in stekleničenje


Polnitev: steklenice 0,75 l, kartonu 6 steklenic, naravni plutovinasti zamašek


Opis vina: Vino slamnato rumene barve z zelenkastimi odtenki. Vonj svež, s prevladujočo zaznavo agrumov in drobnega cvetja sadnega drevja (češnje, višnje). Mladostna tudi na okusu, iskriva in sveža, z lepo uravnoteženo alkoholno stopnjo in kislino. Izrazito sadni vtisi se zaključijo v pookusu z nežno zaznavo kruhove skorje, ki razkriva umno kletarjenje z zorenjem na finih drožeh. Skriti adut je mineralnost, ki pušča v ustih rahlo slan okus in nas napeljuje k še enemu požirku.


Vinarjev namig: Rebula Erzetič je izjemna kot samostojen aperitiv in nepogrešljiva v druženju z jedmi, ki zbujajo tek, od zelenjave v tempuri do obloženih kruhkov z marinirano postrvjo in pršutom. Odlična spremljevalka zelenjavnih minešter, rižote in testenin, morskih sadežev, skutnih kipnikov, sladkovodnih in morskih rib, pa tudi obar, piščanca na žaru, nežnih kravjih sirov in številnih drugih jedi, ki jim prija druženje z rebulino svežino. Idealna servirna temperatura je 8 – 10° C.


PDF


VPRAŠAJTE NAS